Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Parlamentaarikot koolla OECD:ssä - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 8.10.2007 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Parlamentaarikot koolla OECD:ssä

Kansanedustaja Janina Andersson vieraillessaan OECD:ssä. Kuva: Pia NykänenKansanedustaja Janina Andersson vieraillessaan OECD:ssä. Kuva: Pia Nykänen

– Tällaisista tapaamisista saa virikkeitä ja inspiraatiota eduskuntatyöhön, totesi Janina Andersson vieraillessaan OECD:n korkeantason parlamentaarikkotapaamisessa Pariisissa 4.10.

Parlamentaarikkotapaamisen aiheita olivat tällä kertaa innovaatiot, talouskasvu ja tasa-arvoisuus. Osallistujat tulivat 19 maasta ja edustettuina oli myös OECD:n ulkopuolisia maita. Suomi oli näyttävästi esillä sihteeristön alustuspuheenvuoroissa erityisesti innovaatiosta puhuttaessa. Andersson myhäilikin, että innovaatioihin liittyvissä kysymyksissä Suomea on helppo edustaa.

– Keskustelu kokouksessa oli mielenkiintoista ja elävää. Erityisesti lounaalla oli aikaa vaihtaa ajatuksia pöytänaapureiden kanssa, kertoi Andersson. Keskustelu kansainvälisten kollegoiden kanssa olikin kansanedustajan mukaan tapaamisen parasta antia. Seminaarin asiasisällöstä voi puolestaan poimia viitteitä puheisiin nostamaan viestin painoarvoa.

Vierailu oli Anderssonin ensimmäinen OECD:ssä, eikä järjestö ollut tuttu ennestään kuin lehtien palstoilta.

– Suomea käsittelevien tutkimusten tulokset tulee luettua lehdistä, mutta muuten OECD:n tutkimus tai politiikkasuositukset eivät näy työssäni. Hukun tietomäärään, joten avustajani kerää materiaalista vain ne, jotka käsittelevät selkeästi minua kiinnostavia aiheita.

Kansanedustaja Andersson ei itse hae tietoa aktiivisesti OECD:n lähteistä, mutta myöntää, että järjestö saattaa silti vaikuttaa taustalla eduskunnan tietopalvelun ja virkamiesten kautta.

– Ehkä nyt kun organisaatio on tutumpi, tulee sen lähteitäkin käytettyä aktiivisemmin, toteaa Andersson lopuksi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.10.2007


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot