Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen kehityspolitiikalle kiitosta, mutta edessä myös haasteita - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 12.12.2007 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomen kehityspolitiikalle kiitosta, mutta edessä myös haasteita

Suomen maatutkintatilaisuusSuomen delegaatio Kuva: Inka Koskenvuo

OECD:n kehitysapukomitean DAC:n Suomen kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyötä käsittelevä maatutkintatilaisuus pidettiin Pariisissa 27. marraskuuta, ja tutkintaraportti on juuri valmistunut.

Corumanan odotuskoti, MosambikMaputon edustuston PYM-varoista kustannettu raskaana olevien naisten odotuskoti Corumanan terveyskeskuksessa, vihkiäistilaisuus toukokuussa 2007 Kuva: Juhana Lehtinen

OECD:n mukaan Suomi on kehitysyhteistyöhön vahvasti sitoutunut toimija, joka vaikuttaa aktiivisesti Euroopan unionissa ja muissa samanmielisten avunantajien ryhmissä. Suomi saa kiitosta kehityspoliittisesta työstään ja linjauksistaan, joissa keskitytään köyhyyden vähentämiseen ja YK:n vuosituhattavoitteisiin sekä korostetaan samalla taloudellisesti, yhteiskunnallisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä.

Edellisen, vuonna 2003 tehdyn maatutkinnan jälkeen Suomi on OECD:n mukaan edistänyt aktiivisesti kehityspoliittista johdonmukaisuutta. Suomi on myös sitoutunut parantamaan avun tuloksellisuutta esimerkiksi tukemalla pitkän aikavälin suunnittelua ja kumppanimaan omistajuutta, sovittamalla kehitysyhteistyön kumppanimaan omiin kehityssuunnitelmiin sekä edistämällä avunantajien keskinäistä työnjakoa ja täydentävyyttä. Lisäksi Suomi saa kiitosta menestyksekkäästä EU-puheenjohtajuudesta.

OECD esittää myös suosituksia toiminnan parantamiseksi. Suomea kehotetaan varmistamaan, että kehitysyhteistyömäärärahoissa saavutetaan 0,7 prosentin tavoite bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä. Kehityspoliittisen sitoumuksen avun tuloksellisuuteen ja johdonmukaisuuteen tulee näkyä konkreettisina tuloksina käytännön kehitysyhteistyössä. Kun Suomen kehitysrahoitus kasvaa, on varmistettava, että ulkoministeriön kehityspoliittisiin toimintoihin on riittävästi resursseja ja että ne on järjestetty tehokkaasti.

OECD:n kehitysapukomitean puheenjohtaja Richard Manning vierailee Helsingissä Suomen maatutkintaraportin julkaisu- ja tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään perjantaina 14. joulukuuta kello 11.30 -12.45 ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastolla, Kanavakatu 3 C. Puheenjohtaja Manningin lisäksi maatutkinnan tuloksia kommentoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

Richard Manning pitää 14.12. klo 9.15-10.30 Helsingin yliopistossa yleisöluennon, jonka aiheena on Suomen kehityspolitiikka kansainvälisestä näkökulmasta. Paikkana Helsingin yliopiston päärakennuksen (Fabianinkatu 33) pieni juhlasali (4 krs.).

Suomen maatutkintaraportti

 Lisätietoja:  Lähetystöneuvos Sari Lehtiranta , +33 1 45 24 71 48

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.4.2008


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot