Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Työmarkkinoilla syrjintä näkyy suoraan palkassa. Sama koulutus, mutta 17 % alemmat tienistit - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 2.7.2008 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Työmarkkinoilla syrjintä näkyy suoraan palkassa. Sama koulutus, mutta 17 % alemmat tienistit.

OECD:n vuotuinen työllisyyskatsaus Employment Outlook ilmestyi heinäkuun alussa. Vahvan tilastokatsauksen lisäksi raportissa analysoidaan työmarkkinoita yleisesti sekä muutamia teemoja fokusoidummin. Tämän vuoden erityisteemoja ovat nykyisin aliedustettuina olevien ryhmien parempi työllistyminen sekä globalisaation vaikutukset työllisyyteen. Muita teemoja ovat nuorten työllistyminen, työmarkkinoiden tasa-arvokysymykset sekä työpaineiden ja henkisten sairauksien yhteydet.

OECD maiden työllisyystilanne on kohentunut ja samalla työttömyysluvut laskeneet. Suomen työttömyysaste 6,9 % on vielä OECD maiden kesiarvoa 5,6 % korkeammalla.  Vastaavasti Suomen työllisyysaste 70,5 %, vaikkakin on noussut viime vuosina, on silti vielä koko alueen kesiarvoa 75,9 % alempana.

Työllisyysasteen nostamiseen Employment Outlook2008 näkee muutamia selkeitä potentiaalisia kohteita; naiset, maahanmuuttajat sekä monissa maissa nyt syrjityt etniset ryhmät. Analyysin mukaan kaikenlaisesta syrjinnästä maksetaan kovaa hintaa niin yksilö kuin kansantaloudenkin tasolla. Naisten osallistuminen palkattuun työhön on 20 % alempi kuin miesten ja palkkataso vastaavasti 17 % alempi. Etnisten vähemmistöjen työnsaanti kestää 30 - 50 % kauemmin kuin valtaväestön. Ja kun vihdoinsaavat työpaikan, siitä maksettu palkka on yleensä alempi. Raportti kannustaakin maita ja hallituksia erityisiin toimiin nyt syrjittyjen ryhmien työllisyyden kohentamiseen.

Nuorten työmarkkinoille pääsy on suuressa osassa OECD-maita vaikeaa. Ikärakenteista johtuen muutaman vuoden sisällä ollaan monissa maissa työvoimavajeen tilanteessa. Jotta vältyttäisiin suuremmilta katkoilta ja kriiseiltä, nuorten pääsyä työmarkkinoille tulee tukea.

Raportin mukaan monikansallisten yritysten kehittyvissä maissa maksamat palkat ovat vallitsevaan palkkatasoon nähden korkeampia. Niiden vaikutuksesta yleinenkin palkkataso näyttäisi nousevan. Sen sijaan kansainvälisten investointien vaikutuksesta työolojen parantumiseen ei ole selkeää näyttöä.

Lisätietoja: Opetusneuvos Heikki Kokkala, Suomen Pysyvä OECD-edustusto puh. +33-1-45.24.72.92 ja työmarkkinaneuvos  Eero Polus, Työ- ja elinkeinoministeriö, puh. +0106048035, sähköpostiosoite: eero.polus@tem.fi

Labour market discrimination still a big problem in OECD countries

 

                                                    

 

 

 

 

 

Tulosta

Päivitetty 2.9.2008


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot