Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Koulutus kaikille, Education for All- seurantaraportti 2009: - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 26.11.2008 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Koulutus kaikille, Education for All- seurantaraportti 2009:

Overcoming inequality: why governance matters2015 lähestyy, viime vuosien kehitys on ollut vahvaa, mutta nykyvauhdillakaan ei MDG-tavoitteita saavuteta. Eriarvoisuus on kasvussa. Kansainväliset tukivirrat koulutukselle ovat pysähtyneet.

Education for All- prosessin seurantaraportti Overcoming inequality: why governance matters, julkistettiin Unescon kansainvälisen koulutuskonferenssin ICE:n yhteydessä 25.11.2008 Genevessä.

Raportin mukaan vuosituhannen vaihteen jälkeen yhteisin ponnisteluin on koulunkäymismahdollisuuksia saatu valtavasti lisättyä. Myönteistä on, että yhä useampi maa näyttäisi saavuttavan tavoitteen. Hälyyttävä on sen sijaan tieto, että vaikka myönteinen kehitys jatkuisi nykyisellään, vuonna 2015 peruskoulunkäyntimahdollisuus puuttuu edelleen liki 30 miljoonalta lapselta.

Tyttöjen mahdollisuudet koulutukseen ovat parantuneet yhä useammassa maassa. Mutta vasta 37% kaikista maailman maista on saavuttanut koulutuksellisen tasa-arvon.

Tuore raportti kiinnittä erityistä huomiota hyvän hallinnon ja suunnittelun kysymyksiin. Raportti vaatii maita tarttumaan vakavasti tasa-arvokysymyksiin ja laatimaan tavoitteet tasa-arvon saavuttamiseksi. Yhteyksiä koulutus- ja köyhyydenvähentämisstrategioiden välillä on parannettava. Sekä maille että rahoittajille lähtee viesti, että rahoituksen määrässä ja kohdentamisessa on parantamisen varaa.

 Lisätietoja: Opetusneuvos Heikki Kokkala, puh. +33 1 45 24 72 92

pdfUNESCO Press release No.2008-119

International Conference on Education targets inclusion, November 25 to 28

Inequality undermining education opportunities for millions of children

EFA - Global Monitoring Report 2009

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 26.11.2008


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot