Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD:STÄ TUKEA PÄÄMINISTERI VANHASEN HALLITUKSEN TALOUSPOLITIIKALLE - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.2.2009 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD:STÄ TUKEA PÄÄMINISTERI VANHASEN HALLITUKSEN TALOUSPOLITIIKALLE

 

OECD:n pääsihteeri Ángel Gurria ja pääministeri Vanhanen OECD:n pääsihteeri Ángel Gurria ja pääministeri Matti Vanhanen Photo:OECD

Pääministeri Matti Vanhanen vieraili OECD:ssä järjestön pääsihteeri Angel Gurrían kutsusta 13. helmikuuta 2009. Vierailun tarkoituksena oli keskustella talouden elvyttämiseen tarvittavista talous-, työllisyys- ja kasvupolitiikan toimista Suomen kokemusten pohjalta. OECD:n sihteeristö viestitti Suomen elvytystoimien olleen oikeansuuntaisia, mutta muistutti samalla, että elvytyskeinojen tulee olla väliaikaisia, oikeinkohdistettuja ja oikeinajoitettuja. Keskusteluissa käytiin vuoropuhelua siitä, mitä keinoja hallituksilla on vastata talouskriisiin. Toisaalta myös huomautettiin, että mikäli taloustilanne heikkenee entisestään, lisätoimet ovat välttämättömiä.

Pääministeri Vanhanen kertoi OECD:n sihteeristön edustajille hallituksensa työn lähestyvän puolivälitarkastelua. Vallitsevan taloudellisen tilanteen vuoksi tarkastelussa keskitytään voimakkaasti talouteen vaikuttaviin toimenpiteisiin. Pääministeri kertoi lyhyen aikavälin toimien tähtäävän rahoitusjärjestelmän tukemiseen ja talouden elvyttämiseen. Suomi, kuten monet muutkin OECD-maat, pyrkii vastaamaan kriisiin mm. elvytyspaketilla, johon saatiin myös OECD:n kommentteja.

Pääministeri Vanhanen korosti, että talouspolitiikassa vielä tärkeämpiä ovat keskipitkän ja pitkän aikavälin vaikutukset. Tämän vuoksi Suomen on arvioitava uudelleen kasvua tukevia toimiaan. Yksi haaste on työllisyyden kehitys. Taloustilanne uhkaa viime vuosien myönteistä kehitystä työllisyysasteessa, mikä korostuu erityisesti suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle. Toiseksi pääministeri mainitsi tärkeimpien teollisuusalojen uudistustarpeet, mitkä olisivat olleet ajankohtaisia jo ilman talouskriisiä. Kolmantena haasteena pääministeri totesi julkistalouden.

OECD:n sihteeristön puheenvuoroissa korostettiin, että poikkeuksellisina aikoina tarvitaan myös poikkeuksellisia toimenpiteitä. Vierailulla käsiteltiin lisäksi rakenne-, innovaatio- ja maahanmuuttopolitiikkaa, joiden todettiin niinikään olevan avainasemassa kestävän pitkäaikaisen kasvun aikaansaamiseksi.

Lisätietoja: talouspoliittinen neuvonantaja Mika Rossi, valtioneuvoston kanslia,  p. (09) 1602 2011 tai 0400 588 696

Tulosta

Päivitetty 26.5.2009


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot