Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD ennustaa syvää ja hitaasti taittuvaa taantumaa - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 1.4.2009 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD ennustaa syvää ja hitaasti taittuvaa taantumaa

OECD Interim Economic OutookOECD:n julkisti 31.3. ylimääräisen talousennusteen (Interim Economic Outlook), jossa esitellään varsin heikkoja näkymiä maailmantalouteen. Taantumasta tulee syvä ja toipuminen tulee olemaan hidas. Kuluvalle vuodelle odotetaan maailmantaloudelle negatiivista kasvua (- 2,7 %) ja ensi vuodelle vain vähäistä kasvua. Maailmankauppa heikkenee ennusteessa 13 % v. 2009, mikä heikentää etenkin viennistä riippuvaisten maiden talouskasvua. Muun muassa Japanin talouden ennakoidaan heikkenevän lähes 7 %. Inflaatio on painumassa useimmissa maissa kohti nollaa tai jopa negatiiviseksi (Japani). Vuoteen 2010 liittyy runsaasti epävarmuutta ennustettua heikompaan kehitykseen.

Talouspoliittiset toimet ovat kuitenkin olleet oikeita ja estäneet vielä heikomman kehityksen, mikä erottaa tilanteen 30-luvun lamasta. OECD suosittelee talouspoliittisten tukitoimien jatkamista kaikilla käytettävissä olevilla instrumenteilla. Lehdistötilaisuudessa OECD arvioi, että finanssipolitiikkaa on edelleen varaa keventää G7-maista Saksassa ja Kanadassa ja G7:n ulkopuolisista maista Australiassa, Koreassa ja "joissain Skandinavian maissa", joihin tässä tapauksessa Suomi luettaneen mukaan.

Tuoreen ennusteen julkistaminen ajoitettiin 2. huhtikuuta järjestettävän G20-tapaamisen yhteyteen. Varsinainen Economic Outlook -ennuste, jossa esitellään yksityiskohtaisemmat maakohtaiset arviot, on määrä julkistaa seuraavan kerran kesäkuun lopulla.

Lisätietoja: Finanssineuvos Lauri Taro, puh. +33-1-45 24 72 14

OECD:n tuore ennuste löytyy järjestön kotisivuilta: 

GDP to plummet 4.3. percent across OECD countries in 2009 as unemployment climbs sharply

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.4.2009


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot