Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi tutkii väitetyt eläinsuojelurikkomukset turkistarhoilla - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 24.2.2010 | Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, Bryssel

Maa- ja metsätalousministeriö
24.2.2010

Suomi tutkii väitetyt eläinsuojelurikkomukset turkistarhoilla

Suomen viranomaiset suhtautuvat erittäin vakavasti syytöksiin eläinten huonosta kohtelusta suomalaisilla turkistarhoilla. Aluehallinnon eläinsuojeluviranomaiset käynnistivät välittömästi tarkastukset niillä tiloilla, joilla epäillään laiminlyöntejä. Tuoreet tilastot säännöllisestä turkistarhojen viranomaisvalvonnasta osoittavat, että eläinten olot suomalaisilla turkistarhoilla vastaavat eurooppalaisen ja kansallisen lainsäädännön asettamia vaatimuksia. Vuonna 2009 laiminlyöntejä havaittiin vain kahdella tilalla 49 tarkastetusta.

Anttila Sirkka-LiisaMinisteri Sirkka-Liisa Anttila

”Turkiksille tulee aina olemaan kysyntää maailmalla. On eläinsuojelullisesti hyvä asia, että Suomen kaltainen korkean eläinsuojelutason maa tuottaa turkiksia, jotka muuten tuotettaisiin EU:n ulkopuolella todennäköisesti huomattavasti huonommissa oloissa”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila.

”Turkistarhauksella on lisäksi erittäin suuri merkitys syrjäisen maaseudun elinvoiman turvaajana keskisen Suomen länsiosissa, jossa työpaikat ovat tiukassa”, ministeri Anttila sanoo.

Suomalainen turkisala on omatoimisesti laatinut ja pannut toimeen riippumattomaan ulkopuoliseen auditointiin perustuvan laatujärjestelmän, jonka yhtenä tärkeänä osana on eläinten hyvinvoinnin turvaaminen.

Turkiseläiminä pidettävien kettujen ja minkkien häkkien tilavaatimuksia ja kettuhäkkien pohjaverkkoa koskeva siirtymäaika on päättymässä. Kaikkien kettujen ja minkkien häkkien on täytettävä vuonna 1999 voimaan astuneet vaatimukset vuoden 2010 loppuun mennessä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen p. 050 3671040
Valtiosihteeri Jouni Lind p. 050 5213305
Osastopäällikkö Matti Aho p. 040 5169857

Lisätietoja:

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 25.2.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot