Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD Going for Growth 2010, Economic Policy Reforms julkaistu 10.3.2010 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 10.3.2010 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD Going for Growth 2010, Economic Policy Reforms  julkaistu 10.3.2010

OECD Going for Growth 2010OECD Going for Growth 2010 kuuluu vuonna 2005 aloitettuun julkaisusarjaan, joka täydentää järjestön maa- ja sektorikohtaisia talouskatsauksia. Vuoden 2010 julkaisun keskeisenä teemana on talouskriisin jälkeisen talouskasvun vahvistaminen pääkysymyksinä rahoitusmarkkinoiden sääntely ja sukupolvien välinen sosiaalinen liikkuvuus. Mukana on myös jäsenmaita koskevat maakohtaiset rakennepoliittiset suositukset ja niiden toteutuksen seuranta. Julkaisussa käsitellään lisäksi Brasilian, Kiinan, Intian, Indonesian ja Etelä-Afrikan talouskehitystä, tavoitteena on myös palvella G20 työtä.  

 Talouskriisin jälkeisen ajan rakenteellisista prioriteeteista julkaisussa käsitellään tarkemmin viittä keskeisintä: rahoitusmarkkinoiden sääntelyn parantaminen; työllisyyden ja työpaikkojen luonnin edellytysten kohentaminen; työturvan lieventäminen työllisyyden elvyttämiseksi; pitkäaikaistyöttömien työtaitojen ja työn etsinnän kannustimien kohentaminen; ja pitkäaikaistyöttömien työvoimasta vetäytymisen kannustimien vähentäminen.

Rahoitusmarkkinoiden osalta julkaisussa tarkastellaan mm. sääntelyn ja kilpailun välisiä suhteita sekä yleisemmin mahdollisuuksia parantaa rahoitusmarkkinoiden sääntelyä ja vakautta. Sukupolvien välisen sosiaalisen liikkuvuuden osalta tutkitaan miten talouspoliittiset uudistukset voivat poistaa sosiaalisen liikkuvuuden esteitä ja siten edistää yksilöiden välistä mahdollisuuksien yhtäläisyyttä. Näiltä osin erot OECD-maissa liittyvät merkittävältä osin koulutukseen ja tulonjakopolitiikkaan.     

Lisätietoja: Finanssineuvos Hannu Jokinen, puh. +33(0)1 45 24 71 71, hannu.jokinen@formin.fi

 Economy Policy Reforms: Going for Growth

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.3.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot