Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen talouspolitiikan maakatsaus julkaistu 7.4.2010 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 7.4.2010 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomen talouspolitiikan maakatsaus julkaistu 7.4.2010

Economic Survey of Finland 2010Suomen talouskehitystä ja talouspolitiikkaa koskeva maakatsaus julkaistiin 7.4.2010, ensimmäistä kertaa Helsingissä. Säätytalolla pidetyssä seminaarissa katsauksen tekijät: maatutkintalinjan päällikkö Piritta Sorsa, Suomen tutkinnasta vastaavan yksikön päällikkö Henrik Braconier ja vanhempi ekonomisti Petar Vujanovic esittelivät katsausta ja sen suosituksia. Valmistellun puheenvuoron käyttivät Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Sixten Korkman ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander.

OECD:n Suomea koskeva talouden maakatsaus analysoi Suomen talouden keskeisiä ongelmia, arvioi tulevaa kehitystä, pohtii talouspolitiikan keskeisiä haasteita ja mahdollisuuksia vaikuttaa suotuisampaan kehitykseen. Katsauksen mukaan maailmanlaajuinen taantuma on vaikuttanut Suomeen voimakkaammin kuin useimpiin muihin OECD- maihin. Tuotannon romahdus oli eräs alueen suurimmista, työttömyysaste alkoi nousta ensimmäisen kerran 16 vuoteen ja julkisen talouden rahoitusasema heikkeni nopeasti.

Suomella on edessään haasteelliset ajat, mutta maalla on hyviä saavutuksia aiempien ongelmien hoidossa. Nyt keskeisiä haasteita ovat: talouden saattaminen takaisin kasvu-uralle ja kilpailukyvyn turvaaminen globaaleilla markkinoilla; julkisen talouden tasapainon palauttaminen ja pitkän aikavälin rahoituskestävyyden turvaaminen; työttömyyden vähentäminen, työllisyysasteen nostaminen ja pitemmällä aikavälillä työvoiman tarjonnan riittävyyden turvaaminen; sekä sosiaalisesta koheesiosta ja oikeudenmukaisuudesta huolehtiminen.

Lisätietoja: Finanssineuvos Hannu Jokinen, puh. +33(0)1 45 24 71 71, hannu.jokinen@formin.fi

Economic Survey of Finland 2010

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.4.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot