Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Unesco juhli kulttuurista monimuotoisuutta 17. – 21.5.2010 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 21.5.2010 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Unesco juhli kulttuurista monimuotoisuutta 17. – 21.5.2010

 

Kuva: UnescoUnescossa vietettiin viikon kestävää kulttuurisen monimuotoisuuden kansainvälistä festivaalia, joka kulminoitui kansainvälisen kulttuurisen monimuotoisuuden päivän juhlintaan 21.5.2010.

Juhlaviikon aikana Unescon jäsenmaat järjestivät perinnekulttuuriinsa liittyviä esityksiä, näyttelyitä, elokuvanäytöksiä ja symposiumeja. Tarjolla oli myös maiden ruokakulttuurien tuotoksia. Erityisen näkyvästi juhlaviikon tapahtumien järjestämiseen osallistuivat Latinalaisen Amerikan ja Karibian meren maat, jotka juhlistavat itsenäistymisprosessiensa kaksisataavuotispäiviä.

Kulttuurisen monimuotoisuuden kansainvälinen festivaali

Tänä vuonna vietetty kulttuurisen monimuotoisuuden kansainvälinen festivaali on vuorossaan kolmas. Festivaali syntyi kansainvälisen kulttuurisen monimuotoisuuden päivän juhlinnan ympärille vuonna 2008. Kansainvälisen kulttuurien lähentymisen vuoden 2010 puitteissa festivaalin vietto on saanut erityisen merkityksen, ja useat maat eri puolilla maailmaa järjestävät näyttäviä tapahtumia sen kunniaksi.

Kulttuurisen monimuotoisuuden kansainvälisen festivaalin tarkoituksena on juhlistaa kulttuuristen ilmausten moninaisuutta ja tuoda samalla eri kulttuureja lähemmäksi toisiaan. Sen keskeisenä sanomana on, että ihmiskunnan rikkaus ja yhtenäisyys pohjautuu kulttuuriselle monimuotoisuudelle. Monimuotoisuus on sisäsyntyinen piirre jokaisessa kulttuurissa – oli kyse sitten etnisestä, paikallisesta, alueellisesta tai kansallisesta kulttuurista -, ja kulttuurien väliset erot voidaan ylittää vain vuoropuhelun ja erilaisuuden hyväksynnän kautta.

Kansainvälinen kulttuurien lähentymisen vuosi 2010

Vuosi 2010 on julistettu Yhdistyneiden Kansakuntien kansainväliseksi kulttuurien lähentymisen vuodeksi. Teemavuoden keskeisenä tavoitteena on edistää kunnioitusta ja yhteistyötä eri kulttuurien välillä kestävän rauhan rakentamiseksi maailmaan. Tavoitteeseen liittyen tarkoituksena on myös korjata vääristyneitä tai stereotyyppisiä kuvia ja esityksiä muista kulttuureista, mitkä osaltaan luovat suvaitsemattomuutta ja väärinymmärrystä kansojen välillä.

Unesco, joka on nimitetty kansainvälisen kulttuurien lähentymisen vuoden vetäjäksi, on sitoutunut edistämään teemavuoden tavoitteita kaikilla ohjelma-alueillaan kasvatuksessa, luonnon- ja sosiaalitieteissä, kulttuurissa ja viestinnässä sekä järjestämään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia siihen liittyen. Tällä viikolla Unescossa vietetään afrikkalaisen kulttuurin juhlaviikkoa (25. -28.5.2010)

 Lisätietoa: Third International Festival of Diversity

YK-päivät kevät 

2010, International Year for the Rapprochement of Cultures 

 

 

 

 

                     

Tulosta

Päivitetty 25.5.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot