Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD:n ministerikokouksessa ratkottiin talouskriisiä ja haettiin eväitä tulevalle kasvulle - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 28.5.2010 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD:n ministerikokouksessa ratkottiin talouskriisiä ja haettiin eväitä tulevalle kasvulle

40 maan ministerit kokoontuivat 27.-28.5.2010 Pariisiin OECD:n vuosittaiseen ministerikokoukseen. Tapaamisen pääteemana oli kuinka pitää yllä talouden elpymistä samalla kun säästökohteita on etsittävä julkisen velkaantumisen taltuttamiseksi. Kokouksessa johtivat puhetta Italian pääministeri Silvio Berlusconi sekä valtiovarainministeri Giulio Tremonti.

Julkisen talouden tasapainottamisen ohella ministerit keskustelivat myös OECD:n jäsenmaita vaivaavasta työllisyysongelmasta: kuinka estää se, että nykyinen korkea työttömyys ei jää rakenteelliseksi ongelmaksi? Kokouksessa korostettiin myös innovaatioiden, ympäristöystävällisten ja puhtaiden teknologioiden sekä kansainvälisen kaupan vapauttamisen roolia uuden ja kestävällä pohjalla olevan taloudellisen kasvun luojana. Ministerit keskustelivat lisäksi siitä, kuinka parantaa kansainvälisen liiketoiminnan ja sijoitusten eettisiä standardeja ja hyväksyivät tätä aihetta koskevan julkilausuman.

Ministerikokouksen yhteydessä toivotettiin tervetulleiksi OECD:n uudet jäsenmaat Chile, Israel, Slovenia ja Viro. Näistä Chilestä tuli täysjäsen 7.5.2010, muut kolme sen jälkeen sitten, kun ne ovat allekirjoittaneet ja ratifioineet jäsenyyssopimuksen. Ministerikokoukseen osallistuivat lisäksi jäsenkandidaattimaa Venäjä sekä järjestön niin sanotun tiivistetyn kanssakäymisen kumppanimaat Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Intia ja Kiina. Kokouksessa pohdittiin keinoja, kuinka OECD:n ja kumppanimaiden yhteistyötä voitaisiin entisestään tiivistää, sillä kumppanit edustavat merkittävää osaa maailmantaloudesta. On tärkeää, että nämä maat saadaan integroitua tähän ”parhaiden käytäntöjen kerhoon”, joksi OECD on nyt nimetty entisen ”rikkaiden maiden klubin” sijaan.

Ministerikokouksessa Suomen delegaatiota johtivat valtiosihteerit Velipekka Nummikoski (VM) sekä Riina Nevamäki (TEM). Muita osallistujia ovat mm. talouskomissaari Olli Rehn, Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner, WTO:n pääjohtaja Pascal Lamy, Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu, Viron pääministeri Andrus Ansip, Venäjän talouskehitysministeri Elvira Nabiullina sekä Kreikan valtiovarainministeri George Papaconstantinou. 

Lisätietoja: lähetystösihteeri Eeva Lahti, OECD-edustusto, Pariisi, puh. +33 6 81 55 18 56, eeva.lahti(a)formin.fi, www.oecd.org

Tulosta

Päivitetty 28.5.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot