Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Unesco ja Nokia yhteistyöhön Koulutusta kaikille -ohjelman päämäärien edistämiseksi - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 26.10.2010 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Unesco ja Nokia yhteistyöhön Koulutusta kaikille-ohjelman päämäärien edistämiseksi

Irina Bokova, Unescon pääjohtaja, ja Esko Aho, Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja, allekirjoittivat sopimuksen, joka edistää matkapuhelinteknologian käyttöä UNESCOn Koulutusta kaikille -ohjelman päämäärien saavuttamiseksi.

Irina Bokova, Unescon pääjohtaja ja Esko Aho, Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja allekirjoittivat yhteistyösopimuksen matkapuhelinteknologian käytöstäIrina Bokova, Unescon pääjohtaja ja Esko Aho, Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja, Photo: Unesco/Andrew Wheeler

Sopimuksen alkuvaiheessa Nokia rahoittaa kolmen vuoden aikana 5-10 miljoonalla dollarilla kolmea Unescon ohjelmaa. Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään, miten matkapuhelinteknologiaa käyttämällä voidaan edistää Koulutusta kaikille-ohjelmaa. Tulokset välitetään suosituksina kehitysmaiden opetusministeriöille ja päätöksentekijöille.

Sopimuksen toinen vaihe koskee opettajia. Siinä edistetään matkapuhelinteknologian käyttöä koulutuksen ja tehokkuuden lisäämisen tukemisessa, sekä koulutusinstituuttien hallinnoinnissa (erityisesti tietojen kerääminen henkilöstöstä, oppilaista ja koulupalveluista).

Kolmas vaihe käsittää uusien matkapuhelinsovellusten kehittämisen opetustarkoituksiin. ”Matkapuhelinteknologia tarjoaa mahdollisuuden tiedonpääsyyn ja rikastuttaa opetusympäristöjä. Unesco haluaa varmistaa, että niitä käytetään laadukkaan koulutuksen edistämiseksi, tiedon jakamiseen perustuen”, sanoo pääjohtaja Bokova.

”Matkapuhelinteknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia koulutuksessa”, sanoo Esko Aho, Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja. ”Me uskomme, että yhteiskunnassamme emme ole vielä raapaisseetkaan sitä pintaa, minkä matkapuhelinteknologialla voisi saavuttaa. Toimimalla yhteistyössä Unescon kanssa, voimme nopeuttaa sitä muutosta, jonka matkapuhelinteknologia voi tuoda koulutuksen saatavuuteen ja laatuun erityisesti kehitysmaissa.”

Nokia on jäsen YK:n Global Contact-aloitteessa, jonka tarkoituksena on rohkaista maailman liikealoja omaksumaan kestäviä ja yhteiskunnallisesti vastuullisia päätöksiä. Vuoden 2010 kesäkuusta lähtien Nokia on tukenut kestävää turismia Unescon maailmanperintökohteissa.

Koulutusta kaikille päämäärät

Lisätietoja: Kirsi Vanamo-Santacruz, Suomen pysyvä edustusto Unescossa, puh. +33 1 45 68 34 32

Tulosta

Päivitetty 18.11.2010


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot