Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD peräänkuuluttaa terveempiä elintapoja ja ennakoivaa terveydenhoitoa - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 24.11.2011 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD peräänkuuluttaa terveempiä elintapoja ja ennakoivaa terveydenhoitoa

Yleinen terveydentila on parantunut OECD-maissa valtavasti viime vuosikymmeninä. Kuolleisuus on puolittunut ja elämme keskimäärin 11 vuotta pidempään kuin 50 vuotta sitten. Terveydenhuollon laatu ja saatavuus on parantunut. Vakava sairastuminen ei johda enää yhtä väistämättä kuolemaan kuin muutama vuosikymmen sitten. Käytämme yhä suuremman osan tuloistamme terveydenhoitoon.

Monet OECD-maissa vallitsevista terveysriskeistä johtuvat elintavoista. Tupakointi, alkoholi ja epäterveet ruokatottumukset ovat usein sairastelun syinä. Ylipainoisten osuus on kolminkertaistunut monessa maassa 1980-luvulta lähtien. Ylipaino-ongelmat johtavat usein jatkuvaan sairasteluun. Liikalihavat elävät keskimäärin lähes 10 vuotta lyhyempään kuin muu väestö.

Muun muassa nämä havainnot löytyvät 23. marraskuuta 2011 julkaistusta OECD:n terveysraportista Health at a Glance 2011.

Katsaus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tarkastella eri maiden terveydenhuollon tilaa ja haasteita juuri nyt. Se sisältää erittäin kattavasti viimeisimpiä kansainvälisesti vertailukelpoisia tilastotietoja. Vaikka eri maiden tilanteiden ja terveydenhuoltojärjestelmien kehittämisen taustalla on usein kansalliset erityisolosuhteet, tilastoja tarkastelemalla terveydenhuollon saavutuksia voi vertailla ja suhteuttaa kansainväliseen toimintaympäristöön. Katsaus tarjoaa erinomaista aineistoa kansallisen terveyspolitiikan kehittämiseen.

Suomi kärkikastia syöpähoidoissa

Suomi sijoittuu katsauksessa verrattain luontevasti muiden maiden joukkoon. Suomessa on saavutettu monessa suhteessa hyviä tuloksia terveydenhuollon alalla. Erityisen myönteisiä tuloksia Suomessa on saavutettu muun muassa syöpähoidon, pienten lasten terveyden, synnytysterveydenhoidon ja kansallisten rokotusohjelmien kattavuuden osalta. Keskimääräistä heikommin Suomi sijoittuu esimerkiksi tilastoissa, jotka kuvaavat diabeteksen ja astman esiintymistä sekä itsemurhien yleisyyttä.

Suomen sosiaali- ja terveysministeriön tiedote asiasta :

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1572732#fi

 

Lisätietoja: sosiaali- ja terveysneuvos Antero Kiviniemi, OECD-edustusto, etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Päivitetty 24.11.2011


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot