Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

YK:n kokous koskien naisten ja nuorten roolia Palestiinan tilanteen ratkaisemisessa pidetään Unescon päämajassa 30.5.–1.6.2012 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 31.5.2012 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

YK:n kokous koskien naisten ja nuorten roolia Palestiinan tilanteen ratkaisemisessa pidetään Unescon päämajassa 30.5.–1.6.2012

Palestiinalaisten perusoikeuksien toteutumisen tarkkailemista varten perustettu komitea järjestää YK:n kokouksen Palestiinan tilannetta koskien Unescon päämajassa 30.5.–1.6.2012. Kokouksen teemana on nuorten ja naisten rooli Palestiinan kysymyksen rauhanomaisessa ratkaisemisessa. Kokousta voi seurata suorana lähetyksenä tästä linkistä.

Kokouksen tarkoituksena on saada kansainvälinen yhteisö tukemaan nuorten ja naisten aloitteita sekä lisätä tietoisuutta siitä, kuinka nuorten ja naisten energiaa voidaan Lähi-idän tilanteen rauhanomaisessa ratkaisussa. Kokouksessa keskustellaan, kuinka naisia ja nuoria voidaan voimaannuttaa koulutuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien avulla, ja kuinka heidät voidaan integroida paremmin mukaan poliittiseen toimintaan. Kokouksissa tullaan tarkastelemaan myös sosiaalisen median merkitystä avoimen palestiinalaisen yhteiskunnan rakentamisessa. Lisäksi pohditaan, kuinka kansainvälinen yhteisö, etenkin hallitukset, YK-järjestöt ja kansainväliset kansalaisjärjestöt voivat paremmin koordinoida pyrkimyksiään palestiinalaisten ja israelilaisten nuoriso- ja naisjärjestöjen kanssa Palestiina-kysymyksen ratkaisemiseksi.

Kokouksen ensimmäisenä päivänä 30.5. kuultiin asiaan liittyviä lausuntoja muun muassa YK:n pääsihteerin edustajalta, komitean puheenjohtaja Adbou Salam Diallolta, Unescon pääjohtajan edustaja Getachew Engidalta, Palestiinan naisasiainministeri Rabiha Diabilta sekä useiden maiden hallituksilta, hallitustenvälisiltä järjestöiltä ja YK-järjestöiltä. Sen jälkeen kokous jatkui paneelikeskustelun muodossa. Ensimmäisen kokouspäivän paneelikeskustelun teemana oli naisten ja nuorten tilanne miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Paneelissa keskityttiin erityisesti naisten ja nuorten sosioekonomiseen ja terveydelliseen tilanteeseen, mahdollisuuteen käydä koulua ja tehdä töitä, sekä naisten ja nuorten pakolaisuuteen.

Kokouksen toisena päivänä 31.5. käydään kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäinen keskittyy naisten ja nuorten voimaannuttamiseen, mikä on yksi edellytys palestiinalaisen yhteiskunnan rakentamiseksi itsenäiseksi Palestiinan valtioksi. Päivän toisen ja viimeisen paneelikeskustelun teemana on kansainvälisen yhteisön, etenkin YK:n ja kansalaisyhteiskunnan verkostojen, rooli Palestiinan tilanteessa.

Viimeisenä päivänä, 1.6.2012, järjestetään YK:n kokous kansalaisyhteiskunnan roolista Israelin ja Palestiinan välisen rauhan tukemisessa. Kokouksen teemana on kansalaisyhteiskunnan toiminta nuorten ja naisten voimaannuttamiseksi ja miehitystilanteen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi. Keskusteluissa tarkastellaan kansalaisyhteiskunnan toimintaa ja sosiaalisen median potentiaalia sidosryhmien mobilisoimiseksi.

Kaikki kokouksen istunnot ovat medialle avoimia, ja ne tullaan lähettämään myös suorana lähetyksenä Internetissä. Lähetyksiä voi seurata päivittäin  klo 11–14 ja 16–19 Suomen aikaa.

Tulosta

Päivitetty 31.5.2012


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot