Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Avointen oppiresurssien maailmankongressi järjestetään Pariisissa 20.–22.6.2012 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 20.6.2012 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Avointen oppiresurssien maailmankongressi järjestetään Pariisissa 20.–22.6.2012

Avointen oppiresurssien (Open Educational Resources, OER) maailmankongressi pidetään Unescon päämajassa 20.–22.6.2012. Maailmankongressissa halutaan laajentaa keskustelua avointen oppiresurssien tarjoamista mahdollisuuksista. Paikalle saapuu ajatuksia ja kokemuksia jakamaan muun muassa ministeritason päättäjiä sekä asiantuntijoita maailman johtavista yliopistoista.

Avoimet oppiresurssit ovat vapaasti saatavilla ja käytettävissä olevia opetusmateriaaleja ja -sisältöjä. Opettajia halutaan rohkaista avointen oppiresurssien käyttöön, kopioimiseen, soveltamiseen ja uudelleenjakamiseen eri opetusryhmien tarpeiden mukaisesti. Suomessa avoimia oppiresursseja ei ole vielä laajasti otettu käyttöön, mutta kongressissa kuullaan menestyksekkäitä kokemuksia muissa maissa toteutetuista kokeiluista.

UNESCO uskoo, että maailmanlaajuinen pääsy laadukkaaseen koulutukseen on avain rauhan rakentamiseen, kestävään yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen kehitykseen sekä kulttuurien väliseen vuoropuheluun. Avointen oppiresurssien tarkoituksena onkin helpottaa pääsyä koulutukseen, sekä madaltaa eroja koulutuksen tasossa ja opetusmateriaaleissa eri maiden välillä. Lisäksi aloitteen uskotaan edistävän poliittista keskustelua, tiedonjakamista ja kapasiteettien rakentamista.

Yksi kongressin tavoitteista on saada aikaan yhteinen julistus, joka kannustaa maiden hallituksia tukemaan avointen oppiresurssien lisäämistä ja kehittämistä. Lisäksi kongressissa juhlistetaan 2002 UNESCO Forumin 10-vuotispäivää, jolloin Avoimet oppiresurssit –konsepti laitettiin alulle.

Tulosta

Päivitetty 20.6.2012


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot