Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Näköalapaikkoja kansainväliseen yhteiskunta- ja talouspolitiikkaan − OECD:n Young Professionals 2013 -ohjelman haku käynnissä - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 31.10.2012 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Näköalapaikkoja kansainväliseen yhteiskunta- ja talouspolitiikkaan − OECD:n Young Professionals 2013 -ohjelman haku käynnissä

Oletko nuori, kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostunut oman alasi osaaja? OECD:n Young Professionals 2013 -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden työskennellä kansainvälisen kärkitutkimuksen ja globaalien kysymysten parissa monikulttuurisessa työympäristössä OECD: n päämajassa Pariisissa. Hakuaika kaksivuotiseen ohjelmaan päättyy 25. marraskuuta.

OECD: n Young Professionals 2013 -ohjelma on suunnattu eri koulutus- ja kokemustaustoilta ponnistaville, alle 33-vuotiaille osaajille, joita yhdistää kiinnostus taloudellisen ja yhteiskunnallisen hyvinvoinnin kehittämiseen tähtäävään kansainväliseen yhteistyöhön. Ohjelmassa nuoret työskentelevät osana yhteistyöverkostoa, johon kuuluu päätöksentekijöitä, tutkijoita ja asiantuntijoita eri aloilta ympäri maailmaa.

Hakijoilta edellytetään kykyä hahmottaa ja analysoida kansainvälisen politiikan vaikutussuhteita ja muutossuuntia sekä vahvaa akateemista osaamista, käytännössä joko tohtoritason tutkintoa tai vähintään kahden vuoden työkokemuksella täydennettyä maisterintutkintoa. Monikulttuurinen työympäristö vaatii luovuutta, yhteistyökykyä ja kielitaitoa.      

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD kerää tietoa, tuottaa analyyseja ja raportteja sekä niihin perustuvia suosituksia tukien jäsenmaissa tapahtuvaa päätöksentekoa ja luoden parhaita käytäntöjä. Young Professionals 2013 -ohjelman tarjoamien tehtävien työnkuva vaihtelee toimialueittain ja teemoittain: avoimia paikkoja on esimerkiksi kehitysyhteistyön, vihreän kasvun, innovaation ja OECD:n taitostrategian alueella.

Nyt haussa olevat nuoret asiantuntijat aloittavat tehtävissään vuonna 2013. Ohjelman kesto on kaksi vuotta. Jakson päätyttyä on mahdollisuus hakea muihin tehtäviin OECD:ssä. Usein ohjelma toimii ponnahduslautana järjestön sihteeristössä avautuviin paikkoihin.

OECD:ssä on 34 jäsenmaata ja sen päämajassa Pariisissa järjestettäviin kokouksiin osallistuu vuosittain 40 000 OECD:n jäsenmaiden, kumppanimaiden ja kansainvälisten organisaatioiden edustajaa. Monikulttuurinen ja inspiroiva työyhteisö on useiden OECD:läisten mukaan tärkeä osa järjestössä työskentelyä.

Järjestön virallisia kieliä ovat englanti ja ranska. Ohjelmaan valituilta nuorilta vaaditaan vähintään toisen virallisen kielen sujuvaa hallintaa.

Haku Young Professionals 2013 -ohjelmaan päättyy 25. marraskuuta. Lisätietoa ohjelmasta sekä nuorten osaajien kokemuksia ja ohjelman avaamia urapolkuja OECD: n verkkosivuilla:

Young Professionals 2013 -ohjelma

Young Professionals 2013 -paikat teemoittain

Tulosta

Päivitetty 31.10.2012


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot