Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD Forum 2013: Pienet ja keskisuuret yritykset kasvun vetureita - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 3.6.2013 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD Forum 2013: Pienet ja keskisuuret yritykset kasvun vetureita

Mr Randolf Rodenstock, Vice-Chair, Executive Board, BIAC and Mr San Ko, CEO, TIDE Institute, Korea /Copyright: Herve Cortinat/OECD Mr Randolf Rodenstock, Vice-Chair, Executive Board, BIAC and Mr San Ko, CEO, TIDE Institute, Korea /Copyright: Herve Cortinat/OECD

OECD:n vuosittaisen ministerikokouksen yhteydessä pidettävässä Forum-tapahtumassa 28–29.5. yhtenä tärkeänä aiheena olivat pienet ja keskisuuret yritykset. Interaktiiviseen paneelikeskusteluun osallistui yritys- ja tutkimuspuolen sekä median edustajia OECD:n sisältä, Koreasta, Isosta Britanniasta, Saksasta ja Ranskasta.

Keskustelu, joka painottui erityisesti pieniin ja start-up yrityksiin, korosti pk-yritysten roolia talouskasvun veturina erityisesti kehittyvissä maissa, jossa ne edustavat usein hyvin huomattavaa osaa vienti- ja verotuloista. Riskinä nähtiin herkkyys talouden vaihteluille sekä suuresti kuormittavat hallinnolliset taakat. Haasteita saattaa tuottaa myös hyvin arkinen talousosaaminen. Keskinäiset verkostot sekä teollisuuden ja pk-yritysten sidos nähtiin tärkeänä, jotta yrityksillä on ajantasainen tieto tilaavan teollisuuden tarpeista.

Paneelissa korostettiin valtion tuen ja erilaisten järjestelmien tärkeyttä yrittäjille, mutta esitettiin varsinkin perheyritysten keskuudessa oleva huoli määräysvallan menettämisestä. Debattia syntyi myös yleisestä kannustuksesta rohkeuteen ja yrittäjyyteen verrattuna ajatukseen riskin karttelun ja varovaisuuden rationaalisuudesta.

Varsinkin anglosaksisesta näkökulmasta huomioitiin kuinka aineeton osaaminen on yhä tärkeämpi osa pienten ja keskisuurten yritysten arvonlisän tuottoa. Voittoa tavoittelemattomien hankkeiden tukeminen voi olla tuottoista ja esimerkiksi hyvin koulutetut työntekijät, jotka siirtyvät muualle töihin voivat luoda hyvää mainetta ja myöhemmin palata kokeneina takaisin yritykselle.

Tulosta

Päivitetty 4.6.2013


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot