Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Tutkimus- ja innovaatiotoiminnan tilastojen ja indikaattorien parempaan hyödyntämiseen -seminaari Helsingissä 17. syyskuuta 2013 - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 3.9.2013 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Tutkimus- ja innovaatiotoiminnan tilastojen ja indikaattorien parempaan hyödyntämiseen -seminaari Helsingissä 17. syyskuuta 2013

Onko tietoa hyödynnetty? Miten tilastoja tulisi käyttää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia syyskuussa Finlandia-talossa järjestettävässä tilaisuudessa 17.9. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät yhdessä seminaarin, jonka tavoitteena on lisätä kykyä OECD:n, EU:n ja kansallisten tutkimus- ja innovaatiotoiminnan tilastojen ja indikaattorien hyödyntämiseen tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikassa.

Tilaisuuden erityisteemoina ovat tutkimus- ja innovaatiotoiminnan taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristölliset vaikutukset, vaikutusten mittaaminen sekä uusien tilastojen ja indikaattorien kehittäminen.  Esillä ovat keinot parantaa tutkimus- ja innovaatiopolitiikan vaikuttavuutta.  Tilaisuuden tavoitteena on lisätä OECD:n ja EU:n tilasto- ja indikaattorijulkaisujen tuntemusta, kykyä hyödyntää tehokkaasti ja kriittisesti kansallisia ja kansainvälisiä tilastoaineistoja, kehittää politiikan valmistelun instrumentteja sekä parantaa sektorin sisäistä vuorovaikusta – kansallisesti ja kansainvälisesti.

Seminaari on tarkoitettu viranomaisille, korkeakouluille ja muille tutkimus- ja innovaatiopolitiikan edistäjille. Seminaarin pääluennoitsijoina ovat OECD:n tiede-, teknologia- ja teollisuusosaston talous- ja tilastoanalyysien yksikön päällikkö Alessandra Colecchia ja Euroopan Komission tutkimus- ja innovaatiopääosaston talous- ja tilastoanalyysien yksikön erityisasiantuntija Richard Deiss sekä komission tilastokeskuksen (Eurostat) tiede-, teknologia- ja innovaatiotilastoinnin yksikön päällikkö Veijo Ritola. Muut alustajat ovat kansallisen innovaatiopolitiikan tekijöitä ja tutkijoita Tutkimus- ja innovaationeuvostosta, Tilastokeskuksesta, Suomen Akatemiasta, Tekesistä sekä korkeakouluista ja tutkimuslaitoksista.

Seminaarin alustava ohjelma seuraa ohessa.  Lisätietoja seminaarista antaa opetusneuvos Reijo Aholainen  (sähköposti: reijo.aholainen(a)minedu.fi,  puhelin +358 295 3 30057 tai +358 40 173 9488).

Seminaariin ilmoittaudutaan webropol-lomakkeella.

Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 12.9.2013.

pdfWorking Seminar on STI Statistics and Indicators

 

 

Tulosta

Päivitetty 3.9.2013


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot