Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi valittiin Unescon maailmanperintökomitean jäseneksi - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 19.11.2013 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomi valittiin Unescon maailmanperintökomitean jäseneksi

Suomi valittiin Unescon maailmanperintökomitean jäseneksi Pariisissa 19.11.2013 järjestetyssä vaalissa. Siihen osallistuivat maailmanperintösopimuksen osapuolet, joita on yhteensä 190. Komiteaan valittiin 12 uutta jäsentä. Ne ovat Filippiinit, Jamaika, Kazakstan, Etelä-Korea, Kroatia, Libanon, Peru, Portugali, Puola, Suomi, Turkki ja Vietnam. Suomen jäsenyys komiteassa kestää neljä vuotta.

Suomi ilmoitti ehdokkuudestaan joulukuussa 2012 ja on sen jälkeen kampanjoinut aktiivisesti. ”Olen erittäin iloinen, että tekemämme työ johti hyvään lopputulokseen. Maailmanperintökomitean vaali on yksi YK-järjestelmän arvostetuimpia ja kilpailluimpia vaaleja. Noin puolet ehdokkaista tuli valituiksi. Haluan kiittää opetus- ja kulttuuriministeriötä sekä ympäristöministeriötä erinomaisesta yhteistyöstä Suomen ehdokkuuden edistämisessä. Erityisesti ministeri Arhinmäen henkilökohtainen rooli on ollut merkittävä", sanoo ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja.

Suomea edustavat jatkossa Unescon maailmanperintökomiteassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet sekä Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen. Myös ulkoasiainministeriö tulee osallistumaan komitean työskentelyyn. 

Maailmanperintökomitean päätehtäviä ovat päättää maailmanperintöluetteloon vuosittain valittavista uusista kulttuuri- ja ympäristökohteista ja seurata maailmanperintökohteiden tilaa. Listalla on tällä hetkellä noin 1000 kohdetta ja vuosittain listalle valitaan noin 25 uutta kohdetta. Valintoihin kohdistuu suurta mielenkiintoa mm. siksi, että maailmanperintökohteen statuksella on suurta merkitystä matkailunedistämisen kannalta. Suomessa on seitsemän maailmanperintökohdetta.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Katri Viinikka, ulkoasiainministeriö puh. 040 753 2730, ministerineuvos Anne Huhtamäki, Suomen pysyvä Unesco-edustusto, Pariisi, puh. +33 777 466271

Kulttuuriasiainneuvos Zabrina Holmström, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 040 768 1284

Pääjohtaja Juhani Kostet, Museovirasto, puh. 040 128 6001

Luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen, Metsähallitus, puh. 040 0459574

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.11.2013


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot