Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi OECD:n kehitysapukomitean varapuheenjohtajaksi - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 4.2.2014 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomi OECD:n kehitysapukomitean varapuheenjohtajaksi

Suomi valittiin ensimmäistä kertaa OECD:n kehitysapukomitean puheenjohtajistoon. Työhön ryhtyy pitkään kehityspolitiikan parissa työskennellyt Lotta Karlsson.

Lähetystöneuvos Lotta Karlsson on valittu Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) kehitysapukomitean varapuheenjohtajaksi.

Kehitysapukomitean (Development Assistance Committee, DAC) päätavoite on edistää kehitysyhteistyötä ja muuta politiikkaa, jonka avulla aikaansaadaan kestävää kehitystä, kuten köyhiä hyödyttävää talouskasvua, köyhyyden vähenemistä sekä elinolojen paranemista kehitysmaissa.

Lotta Karlsson
Lähetystöneuvos Lotta Karlsson

Visiona on kehitysavusta riippumaton tulevaisuus kaikille maille.

Kehitysapukomitea pyrkii näihin tavoitteisiin muun muassa seuraamalla kehitysapuvirtoja ja muita julkisia ja yksityisiä rahavirtoja kehitysmaihin, arvioimalla jäsenmaidensa kehityspolitiikkaa, keräämällä ja julkaisemalla hyviä käytänteitä sekä tarjoamalla politiikkaohjeistusta.

Lisäksi se ottaa osaa laajempaan keskusteluun OECD:n jäsen- ja kumppanimaiden kaiken kehitysmaihin vaikuttavan politiikan johdonmukaisuudesta. 

Suomi liittyi vuonna 1960 perustettuun DACiin vuonna 1975, mutta ei ole koskaan ollut komitean puheenjohtajistossa. 2000-luvun puolivälissä Suomi oli aloitteellinen aiemmin suljetun puheenjohtajiston avaamiseksi kaikille jäsenmaille.

Komiteassa on parhaillaan 29 jäsentä. Puheenjohtajiston muut jäsenet tulevat Norjasta, Japanista ja Ranskasta.

Pitkä kokemus kehityspolitiikasta

Lotta Karlsson toimii DAC-delegaattina Suomen pysyvässä edustustossa OECD:ssä Pariisissa. Hän on hoitanut kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyötä 15 vuoden ajan ulkoministeriön kehitysyhteistyö-, Afrikan ja Lähi-idän sekä globaaliasioiden osastoilla.

Ennen Pariisiin siirtymistään hän työskenteli kehitysyhteistyöstä vastaavana virkamiehenä Suomen suurlähetystössä Maputossa, Mosambikissa toimien muun muassa budjettitukiavunantajien puheenjohtajana.

DACissa Karlsson on muun muassa vetänyt komitean työohjelma- ja budjettiryhmää sekä toiminut sen arviointiyhteyshenkilönä. Vastikään hän oli myös yksi OECD:n tutkijoista Norjan kehitysyhteistyön vertaisarvioinnissa.

Tulosta

Muualla verkossa

Päivitetty 4.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot