Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomelta tukea OECD:lle kehitysmaiden investointiympäristön kehittämiseen - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 26.2.2014 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomelta tukea OECD:lle kehitysmaiden investointiympäristön kehittämiseen

Suomen pysyvä edustaja taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestössä (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD), suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies allekirjoitti 25.2.2014 kaksi rahoitussopimusta yhteistyöstä, jonka avulla on tarkoitus parantaa kehitysmaiden investointiympäristöä. Sopimusten yhteissumma on 1 690 000 euroa ja ne rahoitetaan kehitysyhteistyövaroista.

Kuva: DAF:in director Carolyn Ervinin ja suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimiehen kädenpuristus allekirjoituksen jälkeen.Kuva: kädenpuristus allekirjoitusten jälkeen, DAF:in rahoitus- ja yritysdirektoraatti, Director Carolyn Ervin, Directorate for Financial and Enterprise Affairs (DAF) ja Suomen suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies, pysyvä edustaja OECD:ssä.

Ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osasto rahoittaa hanketta, jonka tavoitteena on avustaa eteläisen Afrikan yhteistyöjärjestöä (Southern African Development Community, SADC)  ja sen jäsenmaita sijoitus- ja toimintaympäristön kehittämisessä luomalla SADC:n alueellinen investointipolitiikkakehikko (Policy Framework for Investment, PFI). Kehikolla luodaan yhteiset standardit ja ohjeet SADC-jäsenmaiden investointiympäristön parantamiselle. Tavoitteena on lisätä näiden Afrikan maiden kilpailukykyä houkuttelemalla sekä kotimaisia että ulkomaisia investointeja alueelle. Hanke toteutetaan OECD-sihteeristön ohjauksessa.

Hanke on jatkoa Suomen aiemmalle yhteistyölle OECD:n kanssa eteläisessä Afrikassa. Vuodesta 2009 lähtien Suomi on tukenut OECD:n investoinneista vastaavan osaston vetämää hanketta viiden eteläisen Afrikan maan eli Sambian, Mosambikin, Tansanian, Botswanan ja Mauritiuksen sijoitus- ja liiketoimintaympäristöjen kehittämiseksi. Maista kolme on myös Suomen kehitysyhteistyön pitkäaikaisia kumppanimaita. Yhteistyö perustuu OECD:n kehittämään PFI-investointipolitiikkakehikkoon sekä sen perusteella tehtäviin maakohtaisiin tutkintoihin.

Ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden osasto puolestaan rahoittaa mainitun, sekä OECD-maita että kehittyviä maita palvelevan PFI-investointipolitiikkakehikon päivittämisen kertyneiden kokemusten pohjalta. Uudessa kehikossa on mm. tarkoituksena ottaa nykyistä paremmin huomioon kehitysmaiden linkittymismahdollisuudet globaaleihin arvoketjuihin. Päivitystä vetää työryhmä, jonka vetäjänä Suomi toimii yhdessä Myanmarin kanssa.

OECD:n investointeihin liittyvä työ kehitysmaissa on osa järjestön kehitysstrategiaa, jonka tavoitteena on löytää hallinnonrajat ylittäviä ratkaisuja kehitysongelmiin perinteisen kehitysyhteistyön täydentämiseksi. Suomi toimii myös OECD:n investointi- ja kehitysapukomiteoiden välisen yhteistyöelimen puheenjohtajana.


Lisätietoja: lähetystöneuvos Lotta Karlsson, puhelin +33-1-4524 7171.

Tulosta

Päivitetty 26.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot