Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD:n vuosittainen ministerikokous Pariisissa 6.-7. toukokuuta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 28.4.2014 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD:n vuosittainen ministerikokous Pariisissa 6.-7. toukokuuta

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) vuosittainen ministerikokous järjestetään Pariisissa 6.-7.5.2014. Kokoukseen osallistuvat 34 jäsenmaan lisäksi jäsenmaaehdokkaat Kolumbia, Latvia ja Venäjä sekä viisi avainkumppanimaata Brasilia, Indonesia, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka. Puheenjohtajamaana toimii Japani.

Ministerikokouksen yleisteemana on "Häiriöitä sietävät taloudet ja osallistavat yhteiskunnat: väestön voimaannuttaminen työllistävän kasvun saavuttamiseen”. Ministerikokous käynnistää muodollisesti OECD:n Kaakkois-Aasiaa koskevan alueellisen työohjelman. Myös järjestön puolivuosittaisen talouskatsauksen (OECD Economic Outlook) esittely sitä seuraavine keskusteluineen toteutetaan yhteisesti julkisen OECD Forum-tapahtuman kanssa.

Ministerikokouksen talousasiakohdassa pohditaan politiikkayhdistelmiä talouskasvun ja hyvinvoinnin sekä ympäristöllisesti kestävän kasvun edistämiseksi. Kehitysteeman alla on tarkoitus keskustella siitä, miten OECD voi rakentaa kumppanuuksia maailmanlaajuisen taloushäiriökestävyyden parantamiseksi ja kehityksen vahventamiseksi. Tämä keskustelu käydään erityisesti avainkumppanimaiden ja tärkeiden kolmansien maiden ja alueiden kanssa.

Kauppaistunnossa keskustellaan kaupan globaaleista arvoketjuista, monenkeskisen kauppajärjestelmän tulevaisuudesta sekä liiketoimintaympäristön parantamisesta.

Suomen valtuuskuntaa johtaa valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki, varapuheenjohtajana toimii pysyvä edustaja OECD:ssä suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies sekä jäseninä virkamiehiä VM:östä, TEM:östä ja UM:östä.

Tulosta

Päivitetty 28.4.2014


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot