Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen ja Viron kansliapäälliköt yhteisvierailulla OECD:ssa - aiheena maiden hallintopolitiikkaa vertaileva maatutkinta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 16.9.2014 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi
Valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 386/2014
16.9.2014 7.24

Suomen ja Viron kansliapäälliköt yhteisvierailulla OECD:ssa – aiheena maiden hallintopolitiikkaa vertaileva maatutkinta

Suomen ja Viron kaikki ministeriöiden kansliapäälliköt vierailevat OECD:ssä, Pariisissa tiistaina 16. syyskuuta. Vierailu liittyy OECD:ssä valmisteilla olevaan kahden maan yhtäaikaiseen hallintopolitiikan maatutkintaan. Harvinaislaatuinen vertaileva maatutkinta kohdistuu poliittisen päätöksenteon ja ministeriöhallinnon strategisen ohjauksen sekä sähköisen hallinnon kehittämistarpeisiin. Ensimmäistä kertaa OECD:n historiassa kahden jäsenmaan järjestelmiä tarkastellaan tällä tavoin toisiinsa vertaillen.

OECD tarjoaa Suomelle hyödyllisen yhteistyöfoorumin paitsi talouden toimialakohtaiselle myös yhteiskunnan kokonaisvaltaiselle tarkastelulle. OECD on monella alalla esimerkiksi verotuksessa ja yritysvastuukysymyksissä tärkein globaalien pelisääntöjen ja standardien asettaja. Järjestön toiminnan painopiste talouspolitiikassa on siirtynyt suhdanneanalyysin ja makropolitiikan arvioinnista rakennepolitiikan suuntaan. Järjestö tekee Suomen kannalta hyödyllistä poikkihallinnollista työtä muun muassa tietopääomaan ja vihreään talouteen liittyen.

Vierailun yhteydessä kansliapäälliköiden on tarkoitus keskustella virolaisten kollegojen ja OECD:n sihteeristön edustajien kanssa erityisesti julkishallinnon strategisen suunnittelun ja sähköisen hallinnon kehittämistapeista. OECD:n sihteeristö valmistelee näistä kahdesta aiheesta Suomea ja Viroa vertailevaa selvitystä.

Kansliapäälliköt keskustelevat Pariisissa virolaisten kollegoiden ja OECD:n sihteeristön kanssa maatutkinnan teemojen lisäksi kahden maan koulutuspolitiikkaan ja nuorison hyvinvointiin liittyvistä haasteista, talouskriisin opetuksista sekä taloudellisen analyysin ja politiikkasuosituksen kehittämistyöstä. Koskaan aikaisemmin järjestössä ei ole vieraillut yhdessä kahden maan kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt. Kahden maan kansliapäälliköt ottaa vastaan OECD:n pääsihteeri Angel Gurría.

Lisätietoja: valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 280

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.9.2014


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot