Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö nimesi Suomen lehdistönvapauden kärkimaaksi jo kuudetta vuotta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 20.2.2015 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö nimesi Suomen lehdistönvapauden kärkimaaksi jo kuudetta vuotta

Kansainvälinen sananvapausjärjestö Toimittajat ilman rajoja arvioi maailmanlaajuisessa World Press Freedom -indeksissään 180 maan lehdistönvapautta. Suomi on vuonna 2015 nimetty parhaaksi – kuten jo viitenä edeltävänä vuonna. Maailmanlaajuisesti indeksi osoittaa lehdistönvapauden heikenneen viime vuonna.

Toimittajat ilman rajoja (Reporters Without Borders) arvioi lehdistönvapauden tilaa maailmanlaajuisesti erilaisin kriteerein. Näitä ovat esimerkiksi tiedotusvälineiden moniarvoisuuden ja riippumattomuuden kunnioittaminen, toimittajien turvallisuuden ja vapauden kunnioittaminen sekä lainsäädäntö. Kuten jo viitenä edeltävänä vuonna, Suomi on nimetty vuoden 2015 World Press Freedom -indeksissä maailman kärkimaaksi. Maailmanlaajuisesti indeksi kuitenkin osoittaa lehdistönvapauden heikentyneen viime vuonna kahdessa kolmesta vertaillusta maasta.

Unesco on Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö, jonka yhtenä tehtävänä on edistää sananvapautta ja toimittajien turvallisuutta maailmanlaajuisesti. Suomi on järjestön sananvapaustyön ja tiedotusvälineiden vapauden, riippumattomuuden ja moniarvoisuuden edistämisen vankka kannattaja.

Suomi myös tukee vuosina 2013–16 Unescon sananvapauden edistämiseen liittyvää hanketta Pohjois-Afrikassa.

Lisätietoja:

http://index.rsf.org/#!/presentation

http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/freedom-of-expression/extrabudgetary-projects-on-freedom-of-expression/projects/foe-egypt-libya-morocco-syria-tunisia-yemen/#sthash.cH3TucQX.dpuf

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.2.2015


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot