Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Synkkiä pilviä maailmantaloudessa – OECD kehottaa välittömiin politiikkatoimiin - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 19.2.2016 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Synkkiä pilviä maailmantaloudessa – OECD kehottaa välittömiin politiikkatoimiin

OECD julkaisi 18.2.2016 päivitetyn talousennusteensa (Interim Economic Outlook).  Ennuste koskee maailmantaloutta ja -kauppaa sekä suurimpia talousmaita. OECD on päivittänyt ennustettaan alaspäin ja maalaa melko synkän kuvan lähitulevaisuuden talouskehityksestä. Sen mukaan vahva talouskasvu on yhä vaikeammin saavutettavissa. Maailman talouden (global GDP) ennustetaan kasvavan vuonna 2016 samaa (hidasta) vauhtia kuin 2015. Vuonna 2015 maailmankaupan kasvu oli jopa BKT:n kasvua hitaampaa.

Taulukko

Kasvu hidastuu kehittyvissä maissa ja kehittyneissä maissa taloudet ovat vasta hitaasti toipumassa. Maailmankauppa ja investoinnit jäävät heikoiksi. Energia- ja raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet viime syksyn ennusteesta huomattavasti ja tämä tukee kasvua tietyissä kehittyneissä talouksissa, mutta kehittyvissä talouksissa vaikutukset ovat enimmäkseen vaihtelevia. Rahoitusmarkkinoilla on myös merkittäviä riskejä. Erityisesti kehittyvät taloudet ovat alttiita jyrkille muutoksille valuuttakursseissa ja nopealle yksityisen velan kasvulle.

OECD peräänkuuluttaa kiireellisesti politikkatoimenpiteitä. Sen mukaan rahapolitiikan toimet eivät ole yksinään riittäviä. Finanssipolitiikan vaikutukset ovat monissa maissa tällä hetkellä taloutta kiristäviä ja rakenneuudistusten toteutus on hidastunut.

Linkki julkaisuun:

Linkki julkaisutilaisuuden esitykseen:

OECD:n uusi talousblogi

Tällä viikolla OECD on myös julkaissut uuden blogin (https://oecdecoscope.wordpress.com/), jossa käsitellään OECD:n taloustutkimusta ja -katsauksia.

Tulosta

Päivitetty 3.3.2016


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot