Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi apukuskin paikalla tulevassa OECD:n ministerikokouksessa - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 3.3.2016 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomi apukuskin paikalla tulevassa OECD:n ministerikokouksessa

Kaupallinen neuvos Mia Hurtta
Kaupallinen neuvos Mia Hurtta

Joululoman jälkeen Chilen OECD-edustuston eteiseen ilmestyi pystynaulakko. Sitä tarvittiin paksujen talvitakkien täyttäessä kokoushuoneen tuolit tihenevissä, OECD:n tulevaa ministerikokousta valmistelevissa palavereissa.

Chile toimii Pariisissa touko- kesäkuun vaihteessa järjestettävän ministerikokouksen puheenjohtajana. Kokouksen varapuheenjohtajana Suomi on tiiviisti mukana kokouksen valmistelutyössä. Tämä tarjoaa Suomelle hyvät vaikuttamismahdollisuudet ja näköalapaikan tapahtuman valmisteluihin. Suomen lisäksi varapuheenjohtajia ovat Unkari ja Japani.

Ministerikokouksen aiheena on, miten tuottavuutta voitaisiin tehostaa samalla kun huolehditaan siitä, että kaikki saisivat nauttia kasvun hedelmistä. Tuottavuus on keskeinen tekijä talouskasvussa ja elintason ylläpitämisessä. Sen hidastuessa yritysten, alueiden ja ihmisten hyvinvoinnin väliset erot ovat kasvaneet.  Tuottavuuden ja osallistavan kasvun käsiteparin alla on tarkoitus hakea ratkaisuja eri näkökulmista hidastuvan tuottavuuskasvun ja lisääntyvän eriarvoisuuden ongelmaan.

Tuottavuuden tehostaminen on kiinnostava teema Suomen taloudellisten haasteiden valossa. Kahdeksan vuotta sitten alkaneen talouskriisin seurauksena talouskasvu laahaa, investointiaste on matala eikä vienti vedä.

Ministerikokouksen valmisteluissa Suomi on pitänyt esillä tuottavuuden kannalta keskeisiä kysymyksiä, kuten kuinka koulutuksen, osaamisen, tutkimuksen ja yrittämisen välisiä yhteyksiä voitaisiin vahvistaa? Suomi on myös halunnut tuoda ministereiden keskusteltavaksi taloutta ja työelämää muuttavat haasteet kuten digitalisaatio ja uusi tuotantovallankumous.

Kokousta edeltää OECD Forum 2016, joka on merkittävä taloutta ja yhteiskuntaa käsittelevä kansainvälinen konferenssi. Forumilla oli viime vuonna 2100 osallistujaa 80 maasta, joista 250 korkeantason puhujia. Suomella on tavoitteena olla näkyvästi esillä myös Forumissa, sekä sisällöllisesti että kokouksen ilmeessä. Forumiin on tulossa noin kymmenkunta suomalaista kärkipuhujaa. OECD:n konferenssitiloissa on muun muassa tarkoitus tarjota tietoa suomalaisista koulutus- ja liikenteen kehittämishankkeista sekä puhtaasta ruokatuotannostamme – ja näiden kanssa supisuomalaista puuroa.

Mia Hurtta, Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä

Tulosta

Päivitetty 21.3.2016


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot