Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi tukee Unescon työtä koulutuksessa ja viestinnän kehittämisessä - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 4.11.2016 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomi tukee Unescon työtä koulutuksessa ja viestinnän kehittämisessä

© UNESCO/Christelle ALIX
Valtiosihteeri Peter Stenlund ja Unescon pääjohtaja Irina Bokova
Valtiosihteeri Peter Stenlund ja Unescon pääjohtaja Irina Bokova

Suomi allekirjoitti 2.11.2016 Unescon kahta ohjelmaa koskevat sopimukset valtiosihteeri Peter Stenlundin ja Unescon pääjohtajan Irina Bokovan tapaamisen yhteydessä Pariisissa. Allekirjoitustilaisuudessa pääjohtaja Bokova kiitti Suomea pitkäaikaisesta tuesta järjestön avainalueilla ja nosti samalla esiin Suomen korkealaatuisen koulutusjärjestelmän sekä Suomen tuen koulutuksen kehittämiseksi maailmanlaajuisesti. Sananvapauden alueella hän mainitsi Suomen isännöimän Unescon maailman lehdistönvapauden päivän päätapahtuman toukokuussa 2016.

Toinen nyt allekirjoitetuista sopimuksista koskee Unescon globaalia koulutuksen seurantaraporttia (Global Education Monitoring, GEM), jolla on merkittävä rooli maailmanlaajuisten koulutustavoitteiden saavuttamisen seurannassa. Viimeisin raportti julkaistiin syyskuussa 2016. Se tarkastelee kestävän kehityksen Agenda 2030:n koulutustavoitteiden (SDG4) toimeenpanoa ja antaa suosituksia etenkin monitoroinnin kehittämiseen. Raportti painottaa koulutuksen keskeistä ja katalysoivaa roolia koko Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamisessa.

Toinen sopimuksista koskee Unescon kansainvälistä viestinnän kehittämisohjelma (International Programme for the Development of Communication, IPDC), jonka tarkoituksena on lisätä sananvapautta kehittyvissä maissa ja monipuolistaa niiden viestintärakenteita tukemalla riippumatonta mediaa. IPDC-ohjelmalla on vahva rooli mediapluralismin edistämisessä, paikallisen median kehittämisessä, kansallisten tietotoimistojen modernisoinnissa ja tiedonvälityksen ammattilaisten kouluttamisessa.

Unesco on koulutuksesta, tieteistä, kulttuurista ja viestinnästä vastaava YK:n erityisjärjestö, joka pyrkii myötävaikuttamaan rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseen, köyhyyden vähentämiseen, kestävään kehitykseen sekä ihmisoikeuksien ja perusvapauksien turvaamiseen. Suomi katsoo, että Unescolla on keskeinen rooli YK:n Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteiden implementoinnissa. Suomi on ehdolla Unescon 58-jäseniseen hallintoneuvostoon marraskuussa 2017 pidettävissä vaaleissa.

Lisää Unescon GEM Report –raportista.

Lisää Unescon IPDC-ohjelmasta.

Suomen hallintoneuvostoehdokkuus  

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 28.11.2016


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot