Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi korkeakoulututkintojen globaalia tunnustamista valmistelevassa asiantuntijaryhmässä - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 16.2.2017 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Suomi korkeakoulututkintojen globaalia tunnustamista valmistelevassa asiantuntijaryhmässä

Unescon yleiskokouksessa marraskuussa 2015 päätettiin luonnostella asiantuntijavoimin yleissopimus korkeakoulututkintojen kansainväliseksi tunnustamiseksi. Asiantuntijaryhmä kokoontui kolmannen kerran 13.-15.2. Pariisissa, ja ryhmän suomalaisen edustajan Carita Blomqvistin (OPH) mukaan yhteistyö on sujunut mallikkaasti. Historiallisen sopimuksen tulevaisuudesta päätetään yleiskokouksessa loka-marraskuussa.

Valmistelussa olevan sopimuksen tavoite on edistää korkeakoulukentän kansainvälistä yhteistyötä ja parantaa ammatillisen ja akateemisen liikkuvuuden edellytyksiä. Toteutuessaan sopimus lisäisi luottamusta tutkintojen ja osaamisen tunnustamiseen kansainvälisesti – ja helpottaisi siten sekä korkeakoulututkintojen suorittamista että opintojen jälkeistä työnhakua ympäri maailmaa.

Korkeakoulututkintojen globaalia tunnustamista valmisteleva asiantuntijaryhmä

Korkeakoulututkintojen kansainvälinen tunnustaminen on ollut Unescossa esillä sen perustamisesta alkaen. Tällä hetkellä Unescolla on alueelliset yleissopimukset korkeakoulututkintojen tunnustamisesta Afrikassa, Arabimaissa, Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla sekä Välimeren alueella. Uuteen globaaliin yleissopimukseen onkin otettu oppia jo olemassa olevien sopimusten hyvistä käytännöistä. Uusi sopimus täydentäisi alueellisia sopimuksia.

Asiantuntijaryhmän jäsenet

Luonnoksen edistymisestä järjestettiin viimeisen kokouspäivän aloittanut aamukahvitilaisuus, jossa asiantuntijaryhmän jäsenet Carita Blomqvist (Suomi), Natasha Sawh (Kanada), Christian Tauch (Saksa) ja Stig Arne Skjerven (Norja) kertoivat valmistelun etenevän hyvässä hengessä ja suunnitelman mukaisesti. Ryhmässä on kaiken kaikkiaan 23 jäsentä, jotka kaikki edustavat maittensa korkeinta alan asiantuntemusta.

Seuraavaksi sopimusluonnos lähtee Unescon jäsenmaille kommenttikierrokselle. Suuria uutisia on seuraavan kerran luvassa loka-marraskuussa, kun luonnos viedään keskusteluun Unescon yleiskokouksessa.

Lue lisää :

Global Convention on the Recognition of Higher Education Qualifications Project

Making History: The Importance of a New Global Convention on the Recognition of Higher Education Qualifications

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 22.2.2017


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot