Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 13.4.2018 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 16. huhtikuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat Venäjä, Iran, Syyria, Länsi-Balkan ja EU:n ulkosuhderahoitusinstrumenttien tulevaisuus.

Ulkoministerit keskustelevat kokouksessa EU:n ja Venäjän välisistä suhteista ja niitä ohjaavien viiden periaatteen toimeenpanosta. Salisburyn myrkkykaasuisku noussee niin ikään keskustelunaiheeksi maaliskuun ulkoasiainneuvoston kokouksen seurantana.

Keskustelussaan Iranista ulkoministerit käsittelevät maan alueellista roolia ja ydinohjelmasopimuksen tilannetta (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA). EU on sitoutunut ydinohjelmasopimuksen tehokkaan toimeenpanon jatkamiseen.

Länsi-Balkania käsittelevässä keskustelussa ulkoministerit keskittyvät EU:n tuoreen Länsi-Balkan strategian ulko- ja turvallisuuspoliittisiin elementteihin. Lisäksi ministerit keskustelevat valmistautumisesta Sofiassa, Bulgariassa 17. toukokuuta järjestettävään Länsi-Balkan huippukokoukseen, jonka pääaiheina ovat yhteyksien kehittäminen ja turvallisuusyhteistyön tehostaminen. Suomi suhtautuu myönteisesti yhteistyön lisäämiseen ja syventämiseen.

Osana valmistautumista neuvotteluihin EU:n tulevista monivuotisista rahoituskehyksistä vuodesta 2020 eteenpäin ulkoministerit keskustelevat unionin ulkosuhderahoitusinstrumenttien tulevaisuudesta.

Ulkoasiainneuvostossa keskustellaan niin ikään Syyriasta ja hyväksytään päätelmät maan tilanteesta. Lisäksi päätelmät hyväksytään Etelä-Sudanin tilanteesta, EU:n vastauksesta vihamieliseen kybertoimintaan ja kemiallisten aseiden riisumisesta sekä niiden leviämisen estämisestä.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 295 351 581 ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.4.2018


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot