Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Tietoa verkkopalvelusta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Tietoa verkkopalvelusta

Finlandoecd.org- ja finlandunesco.org-verkkopalvelu on edustuston ja ulkoasiainministeriön tuottaman informaation ja palveluiden jakelukanava sekä ulkomaalaisille että suomalaisille. Verkkopalvelu tuotetaan suomeksi ja englanniksi sekä osin ruotsiksi. Kaikki materiaali ei kuitenkaan ole välttämättä saatavissa näillä kielillä.

Etusivun uutisena on ajankohtainen OECD:tä, UNESCOa  tai edustuston toimintaa koskeva tiedote, puhe tai artikkeli.

Ajankohtaista-linkin takaa löytyvät edustuston omat tiedotteet sekä edustuston toimintaa käsitteleviä artikkeleita. Lisäksi sivulla on OECD:n ajankohtaisia tiedotteita sekä ajankohtaista tietoa UNESCOsta. Sivulla näkyvät myös ulkoasiainministeriön kauppa- ja kehityspolitiikkaa koskevia tiedotteita, jotka päivittyvät formin.finland.fi-sivuilta. Ajankohtaisaineistoa voi tilata RSS feedin avulla RSS-lukijaansa.

Edustusto-osiossa esitellään edustuston toiminta-ajatus, henkilökunta ja kanslia sekä kerrotaan Suomen diplomaattisen edustautumisen historiasta OECD:ssä ja UNESCOssa.

Suomi ja OECD -osiossa on tietoa OECD:n historiasta, toiminnasta ja budjetista. Lisäksi osio esittelee Suomen toimintaa OECD:ssä ja tarkemmin toimialakohtaiset tavoitteet järjestössä. Sivulla kerrotaan myös OECD-asioiden käsittelystä Suomessa sekä rekrytointimahdollisuuksista OECD:ssä.

Suomi ja UNESCO -osiossa on yleistietoa UNESCOsta. Lisäksi osio esittelee Suomen toimintaa sekä Suomen tavoitteet UNESCOssa. Sivulla kerrotaan myös UNESCO-asioiden käsittelystä Suomessa sekä rekrytointimahdollisuuksista UNESCOssa.

Linkkejä-sivuille on koottu hyödyllisiä OECD:hen ja UNESCOon sekä Suomen valtionhallintoon ja virastoihin liittyviä linkkejä.

Palaute-lomakkeella saa nopean yhteyden edustustoon ja voi esittää kysymyksiä, kommentteja tai palautetta verkkosivuista.

Yhteystiedoista löytyvät edustuston yhteystiedot.

Edustusto ei vastaa verkkopalveluun linkitettyjen sivujen sisällöstä.

Erityisohjelmat

Ajankohtaista-osion sisältöä voi seurata myös RSS syötteen (Really Simple Syndication/Rich Site Summary) avulla.  Käyttäjä voi tilata uutisryhmään tulleen uusimman tiedon RSS-lukijaan. Siten ei tarvitse jatkuvasti käydä sivuilla seuraamassa päivityksiä.

RSS -lukija on saatavissa verkosta ilmaiseksi. Ohjeita RSS feedin käyttöön löytyy muun muassa osoitteista  http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss, http://www.talentum.com/rss-ohje.jsp, http://www.yle.fi/rss-ohjeet.html.

Sivujen käyttäminen

Jokaisen sivun oikeasta ylälaidasta löytyvät kielivaihtoehdot, sivukartta, palaute ja haku. 

Kielivaihtoehdoilla pääsee ruotsin- ja englanninkieliseen käyttöliittymään. Myös yksittäisen tiedotteen tai dokumentin yhteydessä näkyy, onko kyseistä tietoa olemassa muilla kielillä.

Sivukartta toimii hakemistorakenteen muodossa ja näpäyttämällä sanan edessä olevaa plus-merkkiä aukeaa näkyviin alemmalla tasolla oleva navigaatio ja sivujen sisältö.

Palaute-lomakkeella voi lähettää erilaista viestiä edustustoon, missä saatu palaute yritetään käsitellä mahdollisimman nopeasti.

Hakutoiminto toimii vapaalla tekstihaulla. Tarkennetussa haussa on mahdollista käyttää sanan katkaisua *-merkillä sekä useamman sanan yhdistämistä AND tai OR -sanoilla.

Tekijänoikeudet ja linkittäminen

Oikeudet sivuilla julkaistavaan tekstiin, kuviin ja tallenteisiin ovat ulkoministeriöllä tai muilla aineiston yhteydessä mainituilla. Esimerkiksi kuvien oikeudet voivat olla muiden kuin ministeriön hallussa, mutta ministeriö on tehnyt sopimuksen kuvien käytöstä.

Teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava. Muunlaisesta aineiston käytöstä on aina sovittava erikseen ulkoministeriön kanssa.

Yksittäisiin kuviin linkittäminen on ehdottomasti kielletty.   

Vastuu

Suomen pysyvä edustusto Pariisissa vastaa verkkopalvelun sisällöstä, joka pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena.  Havaitut virheet pyritään korjaamaan pikaisesti.

Edustusto ei vastaa linkitysten kautta avautuvan muiden ylläpitämän tiedon oikeellisuudesta.

Lisätietoja

Palvelun ylläpidosta vastaa Suomen pysyvä edustusto Pariisissa yhteistyössä ulkoasiainministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston kanssa.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.2.2007


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot