Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD julkisti 13. helmikuuta 2007 raportin "Kohti kasvua 2007" - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 23.2.2007 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD julkisti 13. helmikuuta 2007 raportin "Kohti kasvua 2007"

Going for Growth 2007Kohti Kasvua on yksi OECD:n tärkeimmistä julkaisuista yhdessä Talouden Näkymien (Economic Outlook) ja maakatsausten (Economic Reviews) kanssa. Raportti tehtiin ensimmäisen kerran v. 2005. Vuosittain julkistettava raportti tarkastelee rakennepolitiikan kehitystä jäsenmaissa keskinäisten vertailujen pohjalta. Se pohjautuu suureen joukkoon rakennepolitiikkaa ja sen vaikutuksia mittaavia indikaattoreita.

Raportissa tarkastellaan erityisesti viime aikoina tehtyjä rakenneuudistuksia sekä identifioidaan kullekin jäsenmaalle viisi tärkeintä uudistusta taloudellisen kasvun vauhdittamiseksi. Katsauksessa arvioidaan, mitä uudistuksia tulisi tehdä erityisesti hyödyke- ja työmarkkinoiden sääntelyyn, verotukseen, eläkejärjestelmiin, toimeentulotukiin, terveydenhuoltoon ja koulutukseen tuottavuuden kasvun nopeuttamiseksi ja työllisyystilanteen kohentamiseksi.

Raportissa todetaan, että monissa mannereurooppalaisissa jäsenmaissa korkea työttömyys ja matala työhönosallistumisaste ovat edelleen talouspolitiikan päähaasteita. Näissä maissa tärkeintä on parantaa työmarkkinoiden toimivuutta. Matalan tulotason maissa, mutta myös Japanissa ja Sveitsissä, tuottavuuden nostaminen on tärkeintä. Siksi politiikkasuositukset näihin maihin kohdistuvat ennen muuta hyödykemarkkinoiden sääntelyn vähentämiseen mm. verkostoelinkeinoissa ja palveluissa. Englanninkielisissä maissa työmarkkinat toimivat yleensä hyvin, mutta näissä maissa pitäisi yleisesti osaamista nostaa, erityisesti parantamalla toisen asteen koulutuksen laatua.

Lisätietoja: Ilkka Mytty, puh. +33 1 4524 7214

Kohti Kasvua 2007, Suomea koskeva osuus

 

 

 

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.5.2007


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot