Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

OECD:n vuosittainen ministerikokous pidettiin Pariisissa 15.-16. toukokuuta - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 9.5.2007 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

OECD:n vuosittainen ministerikokous pidettiin Pariisissa 15.-16. toukokuuta

Ministerikokouksen puheenjohtajamaana toimi tänä vuonna Espanja ja varapuheenjohtajina Japani ja Puola. Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johti ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

Ministerikokouksen alussa vajaan vuoden virassaan toiminut pääsihteeri Angel Gurría antoi katsauksen OECD:n työn tuloksista ja tulevaisuuden painotuksista. Gurría korosti ministereille OECD:n potentiaalia globalisaation hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi hän otti esiin OECD:n edellytykset keskittyä aikaisempaa voimallisemmin mm. ilmastonmuutokseen, muuttoliikkeisiin, veteen ja terveyteen liittyviin taloudellisiin kysymyksiin.

Ministerikokouksen yleisteemana oli  "Innovaatiot: OECD:n kasvua ja tasavertaisuutta koskevan työn edistäminen". Päätavoitteena oli tarkastella sitä, miten globalisaatio voisi hyödyttää mahdollisimman monia ja miten sen hyödyistä voitaisiin paremmin tiedottaa suurta yleisöä. Lisäksi ministerit tarkastelivat globalisaatiota innovaatioiden näkökulmasta ja pohtivat keinoja edistää innovaatioiden syntymistä.

Kauppapoliittisessa osiossa ministerit paneutuivat OECD:n rooliin ja lisäarvoon pyrittäessä ratkaisemaan olemassa olevia ja uusia kansainvälisen kaupan kehityksen haasteita. WTO:n pääjohtaja Pascal Lamy osallistui ministereiden kauppapolitiikkaa koskevaan keskusteluun ja antoi arvionsa WTO:n kauppaneuvottelujen tilasta sekä arvioi  WTO:n ja OECD:n keskinäisen yhteistyön kehitysnäkymiä.

Keskeisenä aiheena ministerikokouksessa oli esillä myös OECD:n oma strateginen suuntautuminen ja siihen liittyvä järjestön laajentuminen. Ministerikokous päätti aloittaa jäsenyysneuvottelut viiden uuden jäsenkandidaatin, Chilen, Israelin, Slovenian, Venäjän ja Viron kanssa.

Edellisvuosien tapaan järjestettiin ministerikokouksen oheistapahtumana  OECD Forum 14.–15.5., jonka  kautta järjestö pyrkii tavoittamaan muun muassa tutkijoita sekä kansalaisjärjestöjen, yritysten ja tiedotusvälineiden edustajia.

Lisätietoja Suomen pysyvässä edustustossa:
- OECD:n strateginen suuntautuminen ja laajentuminen: suurlähettiläs Pertti Majanen,
puh. +33 1 45 24 71 44
- talouspoliittinen osio: erityisasiantuntija Ilkka Mytty,
GSM +33 (0)6 32 63 39 38
- kauppapoliittinen osio: ministerineuvos Okko-Pekka Salmimies,
GSM +33 (0)6 32 63 39 34

Ministerikokous OECD:n verkkosivuilla

OECD Forum OECD:n verkkosivuilla

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 18.5.2007


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot