Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kehitysavun tehokkuudessa vielä matkaa kohti tavoitteita - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 2.7.2007 | Suomen pysyvä edustusto UNESCOssa, Pariisi

Kehitysavun tehokkuudessa vielä matkaa kohti tavoitteita

OECD:n kehitysapukomitea DAC:in tuore raportti Pariisin julistuksen seurannasta "2006 Survey on Monitoring the Paris Declaration" mittaa kehitysavun tehokkuutta. Tavoitteena on hyödyntää avunantajien kumppanimaille suuntaama kehitysapu täydellä teholla, mihin nyt saatujen tulosten valossa on vielä pitkä matka.

Pariisin julistus on 2.3.2005 allekirjoitettu kansainvälinen sopimus, jossa yli sata allekirjoittanutta avunantajamaata, avunsaajaa sekä kansainvälistä järjestöä sitoutuvat toimimaan yhdessä tehokkaamman kehitysavun puolesta. Pariisin julistuksen perusta on YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa ja sen pääteemat ovat omistajuus, avun sovittaminen vastaanottajien omiin kehitysstrategioihin, avunantajien toiminnan yhdenmukaistaminen (harmonisaatio), tulosjohtaminen ja molemminpuolinen vastuu. Yhteistyötä avunantajien ja avunsaajamaiden välillä pyritään lisäämään ja avunsaajia kannustetaan ottamaan suurempaa vastuuta myös hankkeiden johdossa. Tavoitteiden toteutumista mitataan 12 indikaattorilla, joiden tavoitteet on asetettu vuoteen 2010.

Juuri valmistunut raportti on ensimmäinen Pariisin julistuksen seurantaharjoitus ja antaa viitteitä siitä, että sitoutumisesta huolimatta niin avunantajilla kuin kumppanimaillakin on pitkä tie kuljettavana tavoitteiden saavuttamiseksi. Jatkossa kehitystä arvioidaan suhteessa nyt saatuihin perusarvoihin.

Lisätietoja: Sari Lehtiranta, puh. +33 1 45 24 71 48

Seurantaraportti OECD:n verkkosivuilla

Pariisin julistus

Avun tehokkuus

Avun kohdentaminen ja harmonisointi

 

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.10.2007


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot